Зашто је Фредди Аду одабрао да се придружи Тампа Баи Ровдиес?

Два су прва радила заједно када је Ронген био са тимом испод 20 година у Сједињеним Државама, улогу коју је држао током двије сезоне 2001-05, а затим поново од 2006-11.Било је то током тог другог периода, 2007. године, то узбуђење је пукло за његов У-20 тим као таленат укључујући Јози Алтидоре, Мицхаел Брадлеи, Роббие Рогерс и млади Аду сијао.

“Могао је играти у четири Ускршњи свјетски купови У-20, али је играо у три и одлучио да се одрекне четвртог – то би било рекорд за било који играч на свијету успут “, објашњава Ронген.

” Ја Одиграо га када је био млад (2003) у 4-3-3 на лијевој страни, гдје је имао више времена на лопти и није морао да се игра са леђима у гол, као у Но 10 [позицији] , “Објашњава Ронген. “Затим сам га 2007. године играо као наш плејмејкер, и мислим да је то добра транзиција за њега.Тако смо га могли сакрити од физичког стања игре, тако да се не би повредио. “У то вријеме, да ли сте потиснули холандског тактичара да процени ко је мислио да има највише потенцијала тог 2007. године Растер, рекао би Аду. “Изненадио сам то што Фредди није успео да дође до највишег нивоа”, каже Ронген. Није било дуго након што је напустио екипу Ронгена – са задње стране импресивног У-20 Светско првенство – да се преселио у Европу са португалским гигантима Бенфика. “Мислим да је изабрао погрешан клуб да иде,” изјавио је Ронген недвосмислено. “Мислим да је у смислу његовог развоја био спреман за први тим фудбал.Године 2007. имао је 17 или 18 година, а прилично је био одрастао у фудбалском окружењу у САД-у, што је толико различито од јужноамеричког или европског окружења.

“Не мислим да је био спреман да одржи ригорозне захтеве професионалног клуба где је гадан, где се играчи константно надмећу за спотове, и где, нажалост, Американци још увек нису видјели одличан фудбал Нација.Морате се доказати свакодневно – а физички је врло тешко. “Ронген такође упућује упоређивање са једним од чланова тима Аду-а када се расправља о томе како најбоље учинити транзицију у Европу:” Ако погледате Мицхаел Брадлеиова стаза; Мањи клуб у Холандији, већи клуб у Њемачкој, а онда Серија А…они су мени мудрије одлуке “, објашњава он.

Тако је започео Адуову туру по Европи, додајући маркице свом пасошу и често кратким новим Поглавља његове каријере.Стинти у Монаку, Белененсу, Арису и Цаикур Ризеспору пратили су сваки потез, а потом је прицао о томе како се “понављао своју каријеру.”

“Мозда је у местима где је отиљао, они су га срушили толико да су убили Фреддиеју игру , “Каже Ронген. “Мора постојати неко разумевање тамо, а остатак групе мора да схвати да ћемо морати да радимо мало теже да дефанзивно покријемо Фредове недостатке, али човјече, ако идемо напред, ми јебено Добро. Зато што то дете може да игра. “Многи су показали прст у Аду због начина на који се његова каријера развила, како се каже; Успех има милион очева, али неуспех је сирочад.У Ронгену, међутим, Аду има симпатичан утицај.