Континентални куп је наџивео своју корист, каже Емма Хаиес из Челсија

Менаџерка Цхелсеаја, Емма Хаиес, позвала је на укидање Купа континенталне лиге и увођење више мечева Супер лиге за жене. „Решите се континенталног купа“, рекла је Хаиес пре утакмице свог тима у конкуренцији у Кристалној палати у недељу. „Решите се тога, направите више лигашких утакмица. Како ћемо добити континуитет? Ако желите континентални куп, играјте га за првенство [стране]. Продати Супер лигу за жене; зашто разређујемо свој производ? Ово такмичење, то такмичење.

Бум, једна лига, није тешко. “ Лига куп укључује 23 суперлигашка и првенствена клуба и најмање четири утакмице у групама. Фрустрација за Хаиеса је то што се Цхелсеа суочава са два гостујућа меча у такмичењу и посети лиги Вест Хаму у наредне три недеље, након чега ће уследити међународни викенд.То значи значајан јаз између њиховог домаћег пораза од Арсенала од 2: 1 пред импресивних 4.149 навијача 13. октобра и посете Манчестер Јунајтеда Кингсмеадову 17. новембра. “Не знам како и зашто то функционише како функционише”, рекао је Хаиес. Такмичење је последњих година поделило мишљење, са форматом, бодовањем (извлачења се изводе на пенале са једним бодом за поражени тим и два за победничку страну) и заказивањем изазивајући фрустрацију.

Н’Голо Канте: много више од самог премијера Најбољи везни играч лиге | Барнеи Ронаи Прочитајте више Цасеи Стонеи, чија страна Манцхестер Унитеда дочекује Манцхестер Цити у Леигху, саосећа са Хаиесовим критикама. „Могу то да разумем“, рекла је. „Не можете добити никакав континуитет у смислу повећања ваше публике.Срећни смо што смо код куће и имамо дерби, тако да се не жалим, али видим да када то покушавате да подстакнете је тешко. „Сећам се после Светско првенство 2015. и желели смо да капитализујемо, али скоро осам недеља нисмо имали домаћу утакмицу, па нисмо могли.Постоје ствари које још увек фрустрирају, али мислим да је у погледу распореда лига вероватно најбоље што смо икада видели, а то је вероватно зато што има и мање међународних прозора. “ Када је Унитед прошле сезоне ушао у шампионат, нови клуб је искористио прилику да игра највишу опозицију у купу. „Било је сјајно – било нам је потребно јер је значило да можемо играти боље тимове“, рекао је Стонеи. „Овог пута имамо заиста тешку групу: пружа нам прилику да играмо Ман Цити три пута, Евертон три пута…Нажалост, неке од осталих група су мало одмерене на други начин. Могу да разумем одакле она долази. “