Либерец је преузео председнички куп. Серум: Сретан сам и поносан

 


“Током једанаест година отвореног аеродрома у Либерецу четврти пут смо успјели побиједити четврти и јако сам сретан и поносан на цијели фан клуб и све оне који су учинили нешто за Либерец”, рекао је предсједника клуба Петра Сироваткаа, прије него што је предсједнички куп на црвеном тепиху.

“Наравно, највише захваљујем тиму за реализацију, коју су водили Филип Пешан и тим бијеле тигре, и радујем се почетку новог путовања и сусрећемо се овдје најдуже”.

На церемонији, клуб је преузео шефа клуба Сироватко и генералног директора Јецха. Радивојевићев капитен задржао је своје трофеје важним до краја меча.

Главном делу игре присуствовала је распродата арена. Сектор заставних знакова у првој трећини је постао златан и показао је једрење са натписом: “Одбранио! Предсједнички куп 2016/17, 2015/16, 2006/07, 2005/06 “Ниједан други тим у новом миленијуму не може се похвалити четири тријумфа у основном дијелу – и не више од двоструке одбране. Током паузе, публика је могла да снима драгоцени трофеј.

Либерец није играо против Болеслава без бројне подршке – због здравствених проблема одбрамбеници Шимек, Шевц, Мосес и Витасек нису били присутни, нападач Влах није играо. Годину дана касније, 38-годишњи ветеран Јан Плодек, који се сећа се прогреса Либерца до екстралиге, придружио се.


Тигри је у 10. минуту послао бранитеља Јаношика, пуцајући испред пола. У другом дијелу Бијелих Тигрова, меч је дефинитивно одлучио у њихову корист. Јелинец је први који је освојио свој пораз у својој слабости, а након 3: 0 је за кратко време направио веома леп догађај Лакатош.

У последњој трећини Ближњак је послао Тигре у водство са четири циља, али не и четири минута пре краја, успех, и припремио Лашак у својој кући за нето рачун. Последња утакмица главног дела Либерца, након три неуспјеха у редовима, освојила је 4: 1.

А на леду би могла бити велика прослава. Председнички шах први је покренуо капитен екипе Бранко Радивојевић. Следи следеће: Јан Плодек, Јан Ласак, Милан Бартович … И арене је плакала “Хоши, декујем!”.

Либеријски хокејисти уживају у викенду, али у понедјељак требају почети припреме за четвртфинале, који ће средином марта ући у домаћи лед. Још морају чекати противника. У понедељак, слободне карте се продају у арени Либерец за прве двије четвртине, са око двије хиљаде преосталих карата у готовини.