Ницки Хендерсон није синхронизован са „бизарном припремом“ за Цхелтенхам

„Овде смо избачени из синхронизације“, рекао је Хендерсон, размишљајући о правилу које захтева недавну вакцинацију, уведеном средином једне ноћи прошле недеље.Била је то „сметња“, додао је, захтевајући од њега да престане да вежба већину својих гудача три или четири дана, а Цхелтенхам је удаљен месец дана. Говорећи коњи: Дан Скелтон прекрижи прсте док се вакцинисани тркачи враћају Прочитајте више  Хендерсон, образован у Етону, ни у ком случају није анти-ауторитет, али прошлонедељни поремећај га провоцира бар да наговести критике Британске власти за јахање коња. „Да су упозорили на то, чак и оног дана када је изашло, да је то била могућност, могли бисмо нешто учинити по том питању“, рекао је о новом правилу о вакцинацији.  „Шта могу Не разумем, у дворишту Симона Црисфорда могу наћи четири коња која су у недељу позитивна [на грип коња], а у среду негативна. Ту нешто није пошло по злу.

Свуда нешто иде лоше по злу, али тамо идемо. ”БХА је добио још неколико ископавања у ребра, јер је гласно рекао Цхелтенхаму да залијева пре фестивала, иако тркалиште већ годинама има такву политику , и због неорганизовања довољно трка за коње којима је било онемогућено трчање прошле недеље. Још једна мала препрека за Хендерсона је што ни он ни било ко други неће моћи галопирати коње везане за Цхелтенхам након трка у Кемптону у суботу, што је већ дуго била његова пракса, јер овог пута постоје мере биолошке сигурности против грипа, а коњи нису траже на сајту ако не учествују у трци.Тренер се и даље нада да ће следећег уторка тамо моћи да обради неке коње, али то остаје предмет преговора.  „Досадно је било то што смо недељу пре [кризе грипа] имали само четири дана ‘трка након замрзавања.

Чинило се да је ово место епицентар арктичког круга. Није било снега ни у Глоуцестерсхиреу ни код Асцота. Имали смо стопало и по. Морали смо остати у наткривеној вожњи недељу дана. Дакле, није било лако. “Хаидоцк жали због гомиле борби у којима је мајка која држи дете окружена Прочитајте више  Ипак, Хендерсон је оптимистичан у погледу својих шанси и имао је спреман одговор за оне који сумњају у вредност Бувеур Д’Аира Шампион са препоном победио је пре годину дана, када је кући стигао за врат од Мелоне, а аутсајдер Мицк Јазз изблиза на трећем месту.Сугестија је да је шампион ухватио нешто од онога што је коња болело у суседном боксу, Ве Дреам А Дреам, за којег је утврђено да има температуру дан пре препоне за шампиона и на брзину је премештен у шталу.  „Бувеур Д’Аир је чврст попут тиковине и прошле године уопште није преболео Цхелтенхам.

Са њим бих се вратио Аинтрее-у, што је учинио годину дана раније, требало је да буде комад колача за њега. И није био импресиван у шампионској препони и то га је раздвојило. Трке га не погађају, могли бисте да га трчите следеће недеље. Али он се није опоравио четири недеље да би ишао било где близу Аинтрее-а, као ни Ратхер Бе, који је био у суседној кутији врата.Тако да мислим да можете претпоставити да је нешто било. ”Алтиор наставља да задовољава у својим припремама за још једну Цхампион Цхасе-у, док Хендерсон види знаке наде од Мигхт Бите-а, који је имао тако разочаравајућу сезону, али покушаће срећу у Златном купу. Коњу је мекано непце извађено у нади да ће му помоћи у дисању. „Урадили смо неколико других ствари, освежили га, променили неколико ствари. Ницо Де Боинвилле возио га је у суботу и мислио је да је у сјајној форми, заиста сјајан. ” Кратки водич Савети Цхриса Цоок-а за уторак Схов Хиде