Очарани живот Рицхмонда завршава се са Алек Ранцеом на реконструкцији колена

Рицхмондова озљеда из снова међу њиховим врхунским АФЛ звијездама је завршена, а Алек Ранце ће се подвргнути реконструкцији кољена.Ранце је незгодно слетео у трећој четвртини победе на отварању сезоне у четвртак увече над Царлтоном и био је у агонији док је шепао из МЦГ-а.  Док је врхунски дефанзивац био добре воље када је изашао из свлачионица у у последњој четвртини, снимци у петак потврдили су највеће страхове Тигрова да је пукао предњи укрштени лигамент на десном колену. Рицхмонд је победио Царлтона на отварању сезоне АФЛ 2019-како се то догодило Прочитај више Пет пута Сви Аустралијанци ће се у петак обратити хирургу уочи операције наредних дана, рекао је Рицхмонд у саопштењу.

То значи да је ове сезоне први пут од 2014. да је један од њихова четири најбоља играча – Ранце, капитен Трент Цотцхин, Дустин Мартин и Јацк Риеволдт – нису играли најмање 20 утакмица у сезони.Ранце је одиграо 18 утакмица у 2014. Тренер Дамиен Хардвицк рекао је да су неки саиграчи били у сузама у четвртак увече јер је озбиљност Ранцеове повреде постала очигледна.Али показао је на Западну обалу, која је изгубила лакрдијаша Ниц Наитануија због реконструкције колена, Ендрјуа Гафа због суспензије и Бреда Шепарда (потколенице) на путу до прошлогодишњег премијера.  „Прошле године, Западна обала – Наитануи иде доле “, рекао је Хардвицк. “Ове ствари се могу превазићи.” Предложио је младог дефанзивца Риана Гартхваитеа, који је одиграо две сениорске утакмице прошле сезоне, за саиграча који би могао да заузме Рансово место на страни.  Хардвицк није крио горко разочарење због вероватно лоше вести.

„Срце вам тоне јер сте много прошли са овим момком, прошли сте путовање“, рекао је. „Онда је разочаравајуће што вам је одузетопрвом кругу .Одлазимо са четири бода, али свакако одлазимо разочарани – изгубили смо ратника. “Иако је Хардвицк рекао да ће се Рицхмонд носити са заостатком, додао је да су играчи тешко примили вести. „Не значи да не осећају бол – имам момке у сузама, знајући да су вероватно изгубили другара на 12 месеци“, рекао је. Рицхмонд је у прошлом мандату избацио батине Царлтон са 33 поена и новајлија Том Линцх постигао је три гола, али Хардвицк је рекао да има доста простора за напредак.”Мислио сам да је то неспретно”, рекао је Хардвицк о њиховом учинку. „Оставили смо много голова на табели. Наша сталоженост у предњој половини није била онаква каква иначе јесте.