Пардубице кошаркаши се враћају у чаше, Кварц их подржава


Историчари су последњи пут играли у Еуроцхалленге Цупу 2012. године, који је сада замењен. Они су сада прихватили могућност да почну на другом највишем такмичењу под ФИБА-ом.

Пардубице је у групи Ј осим Никозије са Цмоки Минском и литванским тоталом Шиаулиаи. Други најбољи у свакој групи и четири од десет тимова на трећем месту бит ће борба за следећу битку.

Прва провера ће бити кипарски вицеман, чија се група састоји од половине домаћих играча и половине ојачања у иностранству. Пардубице ће имати предност флусх-а, пошто је већ победјено седам НБЛ утакмица, док кипарско такмичење није почело.

АПОЕЛ Ницосиа је основан 1947. године. Током тог времена успео је да ухвати 11 титула шампионата, што је довело до додатних 12 победа у домаћој купу, последњи је забележен у прошлој сезони када је скупљена скалпа ушла у Бохемију и Бексу.

“Имају пет странаца, то је потпуно нови тим са новим тренером, мислим да не играју у ширем кругу, већ имају паметне играче. Тре Буссеи, Винг Брандон Моблеи, Мурпхи Бурнатовски, који је играо у Усти. , питање је како ће играти заједно “, рекао је тренер Пардубице Левелл Сандерс.

Бивши чешки представник Мицхал Кремен помогао је с информацијама о свом противнику који је у прошлости одиграо две сезоне за АПОЕЛ.

“Пардубице има изврсну карантину и то ће бити само око њих, са којом концентрацијом и распоредом ће играти. Рекао бих да ако дају свој наступ добар меч, они имају добре шансе да победе АПОЕЛ”, описао је за Пардубице клуб Кремен, који и даље има контакте са АПОЕЛ-ом.

“Надам се да ћемо показати такмичарске перформансе и да то неће бити само искусан”, рекао је Радек Нечас, капетан источног бохемијског клуба, који је безброј пута проводио атмосферу међународних клубских утакмица у дресу чешких шампиона из Нимбурка .

Пардубице ће покушати да потврди добар форму, само са Нимбурком и редовно даје преко 90 поена за меч.

“Мислим да смо добро играли, али имамо резерве и не мислим да смо играли добро као наш баланс. Драго ми је да смо освојили шест мечева, али још увијек имамо пуно посла, морамо нешто побољшати Надам се да ћемо играти наш потенцијал у ФИБА Европском купу “, рекао је Сандерс.

“Мислим да ће сваки играч имати велику мотивацију, престижно је да свира овај Куп, више се не игра, али осјећам се као да желим да играм. Одлично је играти против таквих тимова. јер ће сви то имати “, додао је он.

Пардубице ће у среду ушетати у конкуренцију Типспорт Арена, утакмица ће почети у 18:00. “Надам се да ће што више људи, десет хиљада. Али, када имам четири хиљаде, то ће и даље бити добар број за мене”, рекао је Сандерс.