Уживамо мало боље, уживајући у Зоубеле у Јужној Чешкој

 

“Морали смо побиједити меч, па је то било нервозно”, каже Лукашш Зоубеле из Јихлаве. “Али у првенству смо имали одлично вођство, у првој половини смо имали три гола, па је након паузе релативно тихо”, коментари 3: 1. ”

“Сад смо мало боље”, ужива у њему. “То није губитак три, четири поена и гледање других тимова одоздо. То је бар балансирано.”

Поглед на непотпуну столу након осамнаестог круга је мало пријатнији за љубитеље Јихлаве. Петнаест Храдец, четрнаеста Јихлава и тринаести Либерец имају 16 поена, дванаест Бохемијана Праха и Брно након 19, а такође и десето Словачко и Девета Дукла (оба 20) .

Међутим, то не значи да је посао спасавања завршен. Напротив, напоран рад тренера Мицхал Билека и даље чека.

“Са Храдецом смо још увек у ваздуху, и поред тога, имају добру утакмицу”, подсјећа Зоубеле на одложени дуел Источне Бохемије у Јаблонецу. “Зато не бих подразумевао да смо ми олакшани. Морамо играти”, каже он. “Имамо неколико мечева да постигнемо бодове. Морамо освојити две, три утакмице заредом, направити низ.”

Било би идеално градити на претходној побједи и овај викенд. Али … Биће постављена тешка препрека са именом Теплице.

“Није нам битно да ли играмо код куће или напољу. Ако желимо да уштедимо, такође морамо да погодимо против наших противника”, схвата Зоубеле. “Јасно је да је Теплице јак код куће, играјући добар фудбал”, препознаје квалитет најближег возача. “То је јак тим, али да победим једни друге”, сматра тужилац од тридесетједногодишњег офанзива.

Искусан фудбалер који је дошао у Јихлава у лето из Брна, био је сретан за данашњи дуел. Није чудо што је Теплице већ био у омладинским категоријама, а касније је провео и две и по године у лиги.

“Ја нисам кучка, играо сам од кучице. Но, чињеница је да је двобој специфичнији за мене”, каже Зоубеле, који ће заједно са још једним екстепним фудбалером у Височини Антонин Роса платити посебну награда у гардероби.

“То раде. Сада је Павел Дворак дао нешто”, подсјетио је он, након што је побједа над Храдецом из Јихлава окупатора у кабини “слагала” награду у облику грилова на жару. “Зато морамо да разговарамо са Тондом, а то је оно што ће момци имати.”

Док Роса вероватно не пропусти основни тим Јихлава тима, ситуација је нејасна са Зоубелејем. Креативни везњак је и даље ухватио тренинг манко због повреда у зимском припрему.

“Имао сам проблем телећа, растегнут мишић”, објашњава Зоубеле. “Иако је све у реду све време и могу почети од самог почетка, али смо победили тако да се сет неће променити”, сумња.