Фролик је помагао у побједничком циљу против Мразека, постигао је и Врбату


Црасх Цалгари са Детроитом завршио је са 3: 2 домаћим добиткама након продужетака. Фламови, који су прославили шести тријумф заредом, са 74 поена, обезбедили су стојећи положај са дивљом картом како би се пласирао на плејоф Вест Вест Цонференце.

Детроит, упркос добијању бодова захваљујући словачком напретку Томаса Татара од 59:58, са супротном са 61 бодом и даље остаје на претпоследњем клупу источне конференције и приближава се првом сигурности учешћа у борбама за разградњу након дугих 25 година.

На почетку трећег, први гости су били одушевљени резултатом Даррен Хелм у 7. минуту. Међутим, Крис Верстеег је направио кратки рез, а Никлас Кронвалл на 14.Минутес је победио Мразку поново продуктивног новинара Маттхев Ткацхука.

Статус 2: 1 трајао до последњих секунди регуларног играног дела, када је притисак без голмана Ред Вингса преокренут у једначину коју је споменуо Татар. Међутим, Мицхаел Фролик (19:27, +1, 1 погодак, 0 + 1) и Микаел Бацклунд су побјегли са дугачким појасом у одбрамбену зону, са тешким ударцем из лијевог круга које је погодио Мразек.

Сукоби Царолина са Аризоном су се супротставили тимовима са дна обе конференције. На западу, претпоследњи Цојотови су на крају повукли две тачке од леда последњег сета Исток након резултата 4: 2.

Главни карактер двоточке победе био је 40-годишњи капетан Шејн Доан, који је постигао три поена (1 + 2). На почетку трећег је играо на отварању циља Цхристиане Дворак, а трећи чин помогао Јордан Мартиноуку да прекине тренутну 2-2. У 60. минуту, утакмица се завршила ударцем у празном кавезу Хуррицанес.

Једног асистента је преузео и чешки нападач у дресу, Радим Врбата (17:22, +/-: 0, 4 кола, 1). 35-годишњи домашач из Младе Болеслава у четвртак је изгубио 3-0 у Буффалу са својом серијом од 10 бодова, али дан касније је започео нови. Дом Андреј Нестрашил је послат у доњи АХЛ након једне утакмице у петак.

Након два неуспелих проблема на отвореном 2: 3 у Даласу и 1: 4 у Чикагу, хокејисти из Питтсбургха побољшали су домаћи баланс за 5: 2 преко Тампоу бајта. Пенгуинс је била највећа подршка руског центра, Јевгениј Малкин, капитен Сиднеи Цросби, са два поена , а са 69 поена дошао је близу Цоннору МцДавид из Едмонтона са 72 минута.

Цросби са 34 гола наставља да доминира стрелцима, 31-годишњим гоничарима – Мак Пациоретти из Монтреала, Патрицк Лаин из Виннипег-а и Аустон Маттхевс из Торонта. Први меч после трансфера у Питтсбургх, који је кренуо од Пхиладелпхие-а кроз трансфер Тампу Баи станице, одиграо је искусни швајцарски Марк Марк Стреит и одмах постигао две поене (1 + 1).

Чешки дуо у Муннингу, дефанзивац Андреј Шустр (15:22, -1) и нападач Ондреј Палат (22:17, -1, 3 стрела) остао је без тачке. Као и Детроит у Калгари спасио је меч балансирањем на крају игре и фаворизовао Чикаго у домаћој утакмици против Исландера. Унитед је пролетио кроз екипу Броцк Нелсон у 34. минуту. Држава је трајала до 59. минуте. Напор Блацкхавкса да награди меч је награђен Кеихоле Артимиан Панарин у 58:46, а у наредним нападима, исти играч, заједно с капитеном Јонатхан Тоевсом, на врху је победио 2 : 1СН. Мицхал Кемпны (14:22, +/-: 0, 3 стрела) и Мицхал Розсивал (15:56, +/-: 0, 1 погодак) су такође били у домаћем тиму.