Четири и шест великих глобуса. Абнормално паметан и пакао фокусиран

Један петак спринтер лежи и једном стоји. У последњој рунди победио је четири ривала и победио “најмање” победнике.

Под нормалним околностима у његовом уму важи: 3. место = пораз.

Али ово треће место је било изванредно, различито, историјско.

То је био математички печат.

У почетку се није зауставило. Да заврши биатлонски перфекциониста, први пут је направио: “Две ране напољу су разочаравајуће за мене, само сам урадио 99 процената мог рада. И могу само кривити себе”.

Само се питао шта би он морао да уради другачије на Олимпијади ове године.

Када му је ТВ репортер рекао: “Управо сте добили свој шести велики глобус.” И најновије луде математичке прогнозе су пале. Шест трка до краја серије!

“Невероватно је”, рече Фоурцаде, подсјећајући се на вријеме прије седам година: “Размишљао сам да је то јако тешко направити велику свијет цијеле зиме.”

Затим је подигао поглед на његовог идола, Оле Еинар Бјорндален.

Сада је назван рекордан профит од шест великих глобуса у Норвешкој и заправо га је преварио. Чак ни легендарни Бјорндален не може рећи да их је зарадио заредом. Фоурцаде Да.

У Сибиру је подигао своју пето годину заједно са Габриелом Коукалом, који је први био у Цханта Мансииску. Чешки биатлон сада израчунава оно о чему се налази Фоурцаде.

“То је луд таленат са функционалним особинама које нико други нема.”

“Он се може усредсредити на све”.

“Шта год да ради, он добро размишља, он много чини другачије од других, али са великим поверењем да добро ради.”

“Он је необично паметан …” Андрев Моравец, који није путовао у Азију и уместо тога доминирао на ИБУ Купу у Контиолахтију, рекао је у Финској: “Осећао сам се као Мартин Фоурцаде, када је трчао против нас у свијету. само се забрињава за себе. ”

Чекање Фоурцкових грешака је узалуд за ову сезону. “Отишао је у своју лигу”, каже Мицхал Шлесингр. “Понекад га је неко победио, али сваки пут неко други, нико се никад не може такмичити с њим.”

Француски уласак у сезону био је импресиван: 8 победа са првих 10 трка. “То је била тотална доминација”, каже Мицхал Крчмар. “Сасвим је другачије од остатка терена. Веома сложен тркач који води најбрже и има најбоље резултате”.

На стази је читао читав свет Фоурка. Али с стазе? Шта је то?

“Природа је дуго била мистериозна за мене”, признаје Крчмар. Коукал судије: “Мартин је тако озбиљан, сасвим другачији од браће Боо. Забављају ме брат Симон, који је врло љубазан и забаван.”

Његову емоцију ретко показује Фоурцаде, али ако је тако, вриједи га. Али са својим огромним ангажманом у борби против допинга, он је открио скривену страну његове личности.

“Комуницирањем са нама и оним што су биатлонисти учинили за нас, страшно се ми је појавио у очима”, поздравља Крчмар. “То није само његова достигнућа већ и виши интереси биатлона.” Мицхал Шлесингр, блиски сарадник на овом пољу, постао је близак сарадник са четири картице на овом пољу: “Стварно ценим Мартина за оно што је имао у борби, с којом енергијом, храброшћу и ентузијазмом кренуо и колико је времена Жртвовао му је. “Затим, као и Шлезингер, Фоурцаде је добио и мржњу пошто” Ако вам није довољно за друге, покушавате да елиминишете своје противнике на овај начин. ”

Али звучало је осмехом.

“Не треба никога да ликвидира. Они су их тукли без тога”, каже Шлезингер. Уз одређену количину претјеривања, Фоурцаде је толико добар да може поразити пренатрпаност.