Јаблонец – Бохемианс 0: 0, гости нису дали прилику, гол је био 536 минута

 


“То је био сасвим другачији меч од прошле недеље против Спарте. Последњи пут када смо играли готово без балона за брзе контраверзне екране, победили смо се данас, а Бохемка је играо за расе, јер публика није била веома разиграна утакмица, већ је било више борбе. Бохемка је можда имала две могућности, ми смо један “, рекао је тренер Јаблонеца Зденек Клуцкы.

Бохемијанци 1905 посљедњи су постигли у лиги почетком новембра у Славији, од 536 минута прије тога нису постигли гол.

У Јаблонецу били су му блиски, у првој половини није променио шансу за руског нападача Кабаја, након паузе је избацио измјене у Бергеру.

“Ако не иде три поена, јер ми не постижемо голове, мораће ићи за поенима. Ово је веома вриједна тачка за нас из Јаблонца. Иако смо имали најбољу шансу, ако је Бергер погодио гол, могли бисмо побиједим. Мало ми је жао, финале је само за нас “, рекао је тренер Мирослав Коубек.

Обе екипе су пропустиле две подршке због повреде. Бохемијанци нису могли распоредити капетана Крцха и голмана Берковке који нису играли последњи круг због несрећног судара. Голем Прагуера је чак и добио језик. Такође, Јаблонец је пропустио голманове Хрубија и нападача Долежала због здравствених проблема.

Северочеса прошле недеље је победио Спарта фаворизацију, али против Бохемијана у Прагу они су гурали у офанзиву. У првом полувремену имали су само једну шансу, Михалик, који је на врху напада заменио Долежала, а гостујући голман Фриштак на 19. месту.

Бохемијци су ушли у традиционални пролећни штанд са пет бранитеља и свирао са изједначеном утакмицом Јаблонец. У 33. минуту, чак и гости могу отворити резултат, али Кабајев је победио одбијену лопту одмах поред стуба.

Нема друге шансе у другом полувремену. Јаблонецкы Механович је у Спарти давао два гола, али данас је само у 64. минуту претио много више, када је његов дугачак погодак погодио центар гола Фистака. Убрзо након тога, домаћи играч је замењен исцељеним словачким Зрелаком, који је направио премијеру у дресу Јаблонец. Североисточна екипа је још више притиснула, а Бохемијци су тако поднијети бранике до одбраних одбрамбених играча, али нису били сигурни да су шутнути финални фази.Бергер је тешко успио постићи гол, али лопта је одбила од њега. Ни резултат није ни променио Михалика. “Клокани” је следио последњи жреб 0: 0 са Словачком.