ADO Den Haag – NEC Nijmegen

Ден Хаг је недавно почео снажно бори за опстанак на највишем лиги и два пута је освојио поен, а још увек је у табели на последњем месту са КСВИИИ деветнаест бодова тачка иза триа Го Ахеад – Екцелсиор – Рода. Сада покушавају да прекине свој дуги низ без победе против Нијмеген, који тренутно износи осам утакмица. Гости до последњег дуела такође бориле у Ередивисие су у дванаестом месту са двадесет осам тачака.

Домаћа селекција пре неколико недеља и промењен тренер то корак у овом тренутку изгледа као добро решење. Под његовим вођством, док је још победио, с друге стране, био је у стању да раскине споразумно са фаворизовани Твенте и Утрецхт последњи пут са истим резултатима након 1: 1 Самсунг је изгубио пет заредом пре последњег са ривалске Хераклес показали боље перформансе. Након петнаест минута игре, иако је изгубио 0: 1, на крају развијање окренуо у своју корист и победила 3: 1ст

Оба противника у суботу заједно такмичили у овој сезони два пута. Прво, у првом колу Националног Купа АДО победио након једанаестераца у наредном лиги изгубио борбу на стадиону Де Гофферт јасно 0: 3 “То је важан меч за нас, када кренемо на евентуалну победа клизе позицију. На тај начин ће остатак курса стекну предност на три додатне поене чекају дуже време”, рекао је чврсто тренер Фонс Гроенендијк.

Његов колега Петар Хибалла нада играчи узети пример дуелу против Херакла. “Очекујем уравнотежен и можда мало нервозна игра. Три тачке добитак за нас значило корак ка спасењу, а пораз би се ситуација још више збуњује. Последњи пут када смо показали велику унутрашњу снагу је побољшао игру који сам сада пожелео. Ден Хаг ће бити непријатно противник, али можемо да га тукли. ”

АДО ће морати да ради без Кастанеера због повређеног ока, Јансен има проблема колена и Тамата има проблем са задњим бутине мишића. Гости немају важне напред Грота (повређен колено). “Успех или неуспех може одлучити мали детаљи треба да подстакне једну грешку Ми ћемо учинити све што не може да уради.”, Рекао је у закључку Хибалла четрдесет и једна година.