AFC Ajax – FC Twente

Фудбалери Ајакс забележен у претходне године првог круга оклевања после ремија 1: 1 са Гронинген. Међутим, као једини у целом Ередивисие остати непоражени у пролећном делу свог дефицита на лидере Фејенорд је пао на четири бода. Сада, у врло захтеван програм покушава да успе против јаке Твенте, који је ове године бори европским куповима, а у овом тренутку припада шесто место са тридесет осам поена, плус четири пута заредом није знао горчину пораза.

Ајак је имао веома напоран распоред, јер поред лигашких наступа у четвртак показали у осмом колу Европске лиге за земље у Копенхагену, Данска, и изгубио најтеснију однос 1: 2. “Наравно, умор може знати, ове недеље је веома исцрпљујуће Са друге стране имамо да се носи са тим, имамо довољно широк кадар и квалитет за нас против Твенте успети.”, Каже оптимистично тренер АФЦ Питер Босз.

Он је упоредио похаровему ангажмане већ може да рачуна Давинсонем Санцхез и Јоел Велтман, који је пропустио у Копенхагену, јер каретнему казна. На амбуланти је Клемент (тешкоће препоне). “Твенте има велики тим и мислим да у Купу Европе не мора да изгуби. Показује агресивно напада игру са продуженим и одличан је после стандардне ситуације,” истакао је пре утакмице на конференцији за новинаре Босз.

Ајак током ове године само губљење два меча, а један од њих је био у Енсцхеде где је стадион Арке уновчио горе у заказано вријеме казне. “За ову утакмицу морамо да научимо нешто необично смо се бојали напада и на крају су кажњени. У овом тренутку не могу да приуште губитак”, рекао је глатко, рекао је триападесатилеты лидери АФК. Твенте ће пропустити у недељу сукоб Ассаидихо (повређен бутине мишића) и голман Стевенс (проблеми колено).

Гости имају у последње време чврсти облик од четири меча су освојили осам бодова. Последњи пут су се састали са Тилбург и захваљујући поведенему прва половина победио 2: 1ст “У тим тренуцима, свако мора да се играју у фантастичној атмосфери, а мечеви су увек посебна накнада. Ове године смо успели да победе Ајак и не видим разлог зашто не можемо поново успети”, он заиста рекао са великим амбицијама ФК тренера Рене Хаке.