Budějovice je na putu do brane u polufinalu hokejaškog tima Třebíč

Dok je u Veneciji u nedjelju nakon prvog perioda Budějovice gubi 1: 2, što je za goste postigao u 10. minutu Tomáš Nouza. Napredovanjem jedinica, a time i kraj sezone za Veneciju, ali izabrala drugog perioda. U 24. minuti na 2: 2 u odnosu Adam Přibyl i šest minuta kasnije za konačni 3: 2 Motor za povećanje Dušan Žovinec, koji je pronašao u svojoj slabljenje Martin Heřman i Žovinec zatim prevazišli proširen golmana. Evo, igra provalio u korist motora.

“U pet utakmica na pet, bolje i mislim da Veneciji glasine iz posljednjeg. Iako su predstave snage, posebno njihove prve trke, savršene. To izgleda lepo.U suprotnom, mi smo vjerojatno malo bolje radimo, pa se nadamo da je pooštrena do kraja “, da se prijavi nakon drugog perioda fanclub Motor predsjednik Pavel Vágner.

Ne samo Budejovice stigao u Veneciji Nosač motora nekoliko stotina navijača. “Mi smo ovdje čak i više nego prošle nedjelje. Možda nešto do šest, sedam stotina. Također, puno ljudi iz Venecije, ali za njih je ovo možda posljednji hokej “, rekao je Vagner.

Treća trećina Južna Češka igrao sa velikim pribranost i domaći hokej tim nije imao puno šanse za poređenje utakmice.Minutu i pol prije kraja regularnog vremena i dalje dom trenera poslao golman Fučíka klupi, Venecija je pokušao u šest protiv pet.

navijači motora onda malo zatrnulo jer pola minuta prije finalnog sirena i dalje imao penal klupi Tomas Nouza za kačenje. Ali igra šest moć Venecije protiv četiri Budějovice ručka, rezultat je ostao nepromijenjen. “To je prekrasan dan danas. Ali ja sam se znojio u to dovoljno transfera, pogotovo nakon eliminacije opasnosti. Lepa. Čestitam momcima u Italiji “, napravljen nakon procesa zabava na službenoj tribini Motor ventilatora pod nadimkom od Dimmu Borgir.

Osim Češke Budejovice dalje u polufinale napredak i suverena bitan dio Chomutov, koji Usti nad Labem tukli uvjerljivo 6 : prvoSerija između Kladno i Jihlava, s druge strane, produžila se. Polufinalna igra u plej-ofu počinje u České Budějovice i Třebíč kod kuće, tokom nedelje u ponedjeljak 9. marta.