Real Sociedad – Athletic Bilbao

У суботу програм почиње ЛаЛиги свакако веома занимљив битку, у којој ће између два локална ривала бори за бодове у европској лиги. Ово баскијски дерби обећава свакако бескомпромисну борбу између тимова који дели столу само две позиције. Реал Сосиједад дефинитивно планира да се врати Билбао јесен покољ.

Дом је једна од једног од највећих изненађења актуелног километраже сезоне ове године. Откако је десети круг су гори него шести, чак мирно и могу да траже да учествују у Лигу Шампиона наредне сезоне, јер је четврта позиција их само на дефицит од четири тачке. Међутим, главни покварила тренутну ситуацију је свакако прворадејши циљ.

Тренер Еусебио Сацристан у овом тренутку дефинитивно не жали. Његов тим је недавно посечено Бетис и освојили свој петнаести победу већ ове сезоне. “Морамо да уживају сваки сат, кад погледамо табелу. То је лепо за фанове који када отворите новине да виде у ком својству имамо,” био поносан на педесет и два пилота он.

Док пре недељу дана у Севиља три тачке резултат у сваком случају није дошао лако. На крају реал успео противник престрилет 3: 2 “Ми смо решени многи проблеми, јер смо отпор ривала и често је имао меч под контролом”, прокоментарисао Сацристан. “Покушавамо да добије награду на крају сезоне. Тешко је победити на овим местима.”

У овом дуелу можда неће бити уравнотежен Давид Зурутуза, који је патио посекотина упаљач, Сергио Цаналес би онда био унапред његовог алтернативног број један. Већ постоји супротно јуана, који је истекао казну картице. Ја Асиер Илларраменди, који је током муче са мањим здравственим проблемима, очигледно без проблема може да се јави у бази.

Билбао није живео у протекле три недеље потпуно смешан сезона, морала је да се помири са испадање из Лиге шампиона, а не у лиги није било слава. У сваком случају, он је успео да траје најближу могући начин да обори Малагу, и држати тако да и даље у првом плану. Међутим, сада против њега ће играти кључну фактор, и на отвореном окружења.

О страним теренима ове године, Атлетски клуб дванаест утакмица изгубили осам пута. То једноставно мора да почне поене нигде осим на Сан Мамес Барриа. Дефинитивно добра вест за тренера Ернесто Валверде је повратак најбољег стрелца Аритз Адуриз, који експериментисали од средине фебруара са оштећеним бутине мишића.