SBV Excelsior – SC Heerenveen

У односу на јесењи део сезоне Херенвен, а пропада. Осим ако више редовно поене, може ускоро изаћи из борбе за првих седам дефинише барем плеј за Лигу Европе. Његов тренутни противник Екцелсиор дефинитивно његов најбољи. Схун Сцрамблес за спасавање и од новембра чека пусте победу.

Добра вест за посетиоце је да ће Јост ван Акен и Доке Сцхмидт бити на располагању, чак је имао мањих здравствених проблема. Изгледа мало горе са Луцас Бијкерем, чија је промоција је још увек у опасности, јер пропуштена петак пракси. “То не би било мудро. Али с друге стране, његово стање изгледало добро. Само погледај,” тајнусткарил тренер Јирген Стреппел.

Када две недеље пре фризијске целини веома глатко поражен Род, било је за очекивати да се ситуација после серије од пет мечева без последица три тачке треба да побољша. Али бивши благостање још увек није у потпуности у месту. Барем је показао последњи круг, у коме је пред својим навијачима ухрал само привући петнаести Девентер.

Хоме стратег у сваком случају није направио превише овог неуспеха науке. Непотребно је рећи, на четвртом од Хага Хеартс изгубити само четири поена. Они и даље имају ствари под контролом. “Имамо четири бода у последње две утакмице, али осећамо добро, јер то не би догодило. Нисмо добро играју, али само се понекад дешава”, рекао је Стреппел.

Сићушном Роттердам Стадион Воудестеин је најмањи суверена током Ередивисие. Не постоји консензус на његову потпуно заносне атмосфери. “Време, траве или чињеница да играте пред празним трибинама или педесет хиљада фанова, постоје ствари изван ваше контроле. Мораш да се носи са тим. На крају, валута је три тачке,” невимлоувал у Стреппел.

Већ дванаест рунди за редом чекају СБВ пун тачке добитак. Одјељења тренер Мичел Ван дер Гаага још не знају како да изазива резонантне јединица мора бити везан са АЗ Алкмар и Твенте. Али дугорочно одсуство са добитком само наставите држећи се на дну табеле. Они неће играти за ову Списак Данило Пантић, Аргхус и Хенрицо Дрост.