SBV Vitesse – Sparta Rotterdam

У петак предехравце 26. коло да се такмиче заједно две екипе које имају различите амбиције, али на последњем кругу да се брине о велико изненађење. Спарта Ротердам као конкуренција новајлија се бори да спасе, а сто је у четрнаестом месту са двадесет пет поена прошле сензационални пораз од лидера Феиеноорд након резултатом 1: место 0 С друге стране Арнем неочекивано изгубила од тла ПЕЦ Зволле 1: 3 у Ередивисие и осми положај са тридесет шест тачака.

Виситинг избор је недавно почела да се побољша, осим у Ротердаму дербију успех над градским ривалом да освоји поткровљу Нијмеген 1: 0 и да је споразумно напустио са Гронинген (2: 2). “На крају, ми осећамо да се крећемо у правом смеру Срећан победа над Фејенорд је за нас права подстицај за остатак сезоне., Желимо да осигура спас што је пре могуће”, рекао је тренер Спарта Алекс Пастоор.

Он ће морати да уради без Мендес да Силва због проблема са задње бутине мишића, Вриендсе забринут због повређеног прасеца. Оба петка противници такмичили заједно почетком марта у полуфиналу Националног Купа и успела да напредује после победе над Витесе 2: 1ст “То ће бити тежак меч, пре Арнхем нас неколико дана и показао свој квалитет ставки на свом тлу требаће нам одличне перформансе,” додао је он у својим педесетим Пастоор.

Витесе ће желети да се углавном фокусирају на победу националном купу, јер је у својој историји нисмо освојили трофеј и финала КНВБ Бекер опоравља након дугих двадесет седам година. Последњи пут против ПИК злоупотребе отварању двадесет минута и прикупљају два гола, он је само успео да га смањи. Тренутно није доступан голман Рим због проблема са препонама, ван дер Верфф уметници радили своју магију са колена.

У јесен дуел у Ротердаму био успешан Витесе, која је успела да успеју у размери 1: место 0 “Прошлост недеља је била за нас је изазов и то вероватно резултирало унцонцентратед учинка у односу Зволле. Међутим, за овај меч, не мора гледати уназад, наши највећи конкуренти имају минималну предност и желимо што пре предскочит. Спарта ће бити подстакнути, али и поред тога, против своје наде “рекао је тренер Хенк Фрејзер СБВ.